Дойде времето, за което мечтаех. В болница съм (що за мечта е това?), болница за рехабилитация, за роботизирана рехабилитация. Именно за този тип рехабилитация си мечтаех и няма да отричам, дойдох тук с големи очаквания, но после и за тях ще кажа нещо.

Беше някой от първите ми дни тук, когато добрата ми приятелка Биляна Савова ми изпрати картинка със следния цитат: “Не са ти l0 изобщо не разбирах какво общо имат с мен.

Повече от ясно беше, че не ми е било ден, нещо не съм била на кеф и т.н. (пак заради големите очаквания), щом като още на другия ден не спрях да мисля за тези думи. Харесва ми да си размишлявам. Не са ми необходими крака, ако имам криле.

Истината е, че един друг пациент, млада майка, също в количка, също много амбицирана да проходи отново, първо ме прибра под крилото си. Тогава, когато очакванията ми просто бяха абсолютно излишни. Станислава ме научи на много и благодарение на нея припознах мястото като правилно и за мен. Благодаря ти, Сиси. Благодаря, че след като си тръгна, бях окрилена и чувстваща се на мястото си.

Актрисата Дрю Баримор казва, че винаги е обичала пеперудите, защото те ни напомнят, че никога не е твърде късно да се преобразим. Много искам и вярвам, че е точно така. Тази трансформация е вдъхновение и за мен. Напоследък доста често такива думи се въртят в главата ми. Природата дава прости примери, които вярвам всеки може да асоциира с даден момент от живота си.

Очакванията си сега наричам шоколад с ментов пълнеж. Първата реакция винаги е намръщване заради ментата, понякога дори сълзи. Важното е какъв е дългосрочният ефект – остава само шоколадът, а ментата евентуално може да ме усмихне.


One thought on “За крилете и за краката. За мечтите

  1. Мони, ти си гениална! Искай, вярвай и мечтай! Мечтите се сбъдват! Нужно е само търпение и време! Бъди пеперуда! Очаквай красивото! Красивото се случва бавно…

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s