“Приеми бъркотията преди твоя успех. Поддържай запаления огън, за да се издигнеш достатъчно скоро.

Винаги е така, съгласявам се. Обичам погледа върху голямата картина, в конкретния случай – намирам си някаква “логика, какво, защо и как? Така, например, през далечната 2014 година, когато изпуснах спирката на влака в Коимбра, без значение остава количеството мои сълзи. На заден план в съзнанието ми се “роди”, сякаш се закотви, идейката, че би било добро начало на книга… Сериозно сега, не възнамерявам такива неща, бързо ще се забрави.. 🙂 може да се нарече “бъркотия” случката. Друга “бъркотия” от Португалия бяха всички лекции в университета, защото бяха на португалски език. И трябваше бързо да го науча. (Браво на мен, справила съм се с курсовите работи в университета) ..

Не след дълго (след семестъра ми в Коимбра) се появи нова бъркотия. БЪРКОТИЯ заради диагнозата, самосъжаление, отчаяние и т.н., и т.н.. Да приема се това “недоразумение”, отнема “нужното време”. Сещам се какво количество време ми беше необходимо, за да не се срамувам от инвалидната количка. “Обиждаше” ме буквалния превод на думата инвалид… Не се смятах за “невалидна”, но дълго време просто съм била свита в себе си. Почти егоист.

Не се приемам за ракета, рядко се случва да бързам, за “оправдаване” инвалидната количка е достатъчно. Оказва се, че преди над 9 години, да, може много да съм ревала в един влак. Не се срамувам, а се усмихвам на спомена. Добре е, че сълзите не угасиха кротко горящия огън, достатъчно години по-късно. Благодаря за подкрепата на всички читатели.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s