Ако спрем с очакванията ще се разделим с разочарованието..”

Не знам и не бих искала да знам какво е живот без очаквания. При мен сякаш винаги ги има. Очакванията за мен са подготовка за това, което ще се случи.

Да, обаче само си мисля, че ще се случи точно това, за което съм се подготвила. Очаквай неочакваното. Изненадите са това, за което е хубаво да си подготвен.

Бях на Еразъм в Португалия, когато в един конкретен ден не се почувствах добре и четох из интернет какво може да ми е според симптомите, За първи път срещнах словосъчетанието множествена склероза из възможностите според Google. На другия ден нямаше следа от предходния и бързо забравих.

Когато вече официално от медицински екип в болница в България, месеци след онзи ден в Португалия, ми казаха същото онова много несполучливо словосъчетание от интернет. Та, тогава със сигурност бях изненадана, шокирана и т,н, но някъде на дълбок заден план в съзнанието си бях подготвена. (Тогава едва ли ми е било до това, но сега бих искала да благодаря на общата си култура:)

Радвам се, че от днешна гледна точка мога спокойно говоря за това, Време беше!

ПС: За заглавието на тази публикация благодаря на брат си, попитах го само за някакво заглавие, останалото ще е моя грижа. На следващата сутрин гледах предаване, в което и Биляна Савова говореше за очакванията и изненадите, 🙂

За

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s