“Животът може да бъде подобрен чрез “събиране” или “изваждане”. Светът настоява да добавяш, за да бъде от полза за него. Но тайната е да се фокусираш върху изваждането.”

“Светът може да бъде подобрен чрез събиране и изваждане…”. Ще се “съглася” с тези думи основно заради симпатиите ми от училище към математиката. Съгласявам се и защото добре помня живота през последните години на 20ти век. Чисти, детски спомени.

Ще говоря за себе си и за собствения си опит. Като илюстрацията по-горе, лявата страна, нещо такова е мозъкът на всеки ученик, на всяко дете. Така беше при мен, “настоявах” пред себе си, не пред другите (срамувах се да бъда глупава пред заобикалящите ме 🙂 ). “Грижливо” подреждах информация в главата си, сякаш абсолютно всичко ще ми бъде необходимо. Целият свят, цялата планета настояваха да се добавя. Без значение какво. ….

Сега, заради здравословното си състояние и диагнозата, научих се и продължавам да научавам повече за значението на фокуса. От време на време, ненужната информация в главата ми се самоизважда. Възрастта помага, да, и най-вече, светът “има нужда от подобрение”. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s