“Креативността не е резултат. Става въпрос за въвеждане. Вървете по нови улици, четете нови книги, запознавайте се с нови хора. … Не се фокусирайте върху нови идеи, фокусирайте се върху вдъхновението.”

Добре си спомням вървенето по чисто “новите” за мен улици в Португалия. (Много “скучни” снимки на разни улици и тротоари съм правила.. Интересно ми е било, защото беше наистина “ново” 🙂 ). .. Впечатляващо чисто беше по време на фестивала Queima das fitas – ежедневно улиците биваха заливани с бира и опаковки, а на следващия ден нямаше следа от друго, освен чисти, автентични улици. Не знам как и кога се случваше чистенето, но важното е, че сетих. 🙂

Такива преживявания съм “въвеждала” в ума си на някакъв заден план. … Хубаво е, че макар да липсват в моята книга, все пак, не останаха “скрити”. Благодаря за толкова много идеи, което ми “доказа”, че е станало време да си изпълня обещанието и да напиша книга. (Много обещания имаше в Коимбра, ама бяхме малки, “логично” беше да се забравят 🙂 )

Благодаря на вдъхновението, което подобно на чувството ми за хумор, разбрах и приех, че е много “тънко”. За креативността се въздържам да кажа каквото и да било. Няма да звучи много сериозно от човек в инвалидна количка. Нищо креативно.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s