Когато чух въпроса “Способна ли си да си отстояваш позицията?”, си отговорих “А каква е моята позиция?”… Позиции имат фигурите на шахматната дъска.(логично е да си избера царицата, засега и принцеса да бъда ме удовлетворява 🙂 Така ме наричат напоследък заради това, че имам големи изисквания, почти всички от персонала на една болница ми казваха така и имаше друга пациентка, която наричаха царица пак заради това, че има изисквания).

По време на време на студентския ми живот толкова много четох, слушах и дори говорех за позицията от професионална гледна точка. Мислех, че по този начин се подготвям за бъдещето си. Смело си мечтаех. 🙂

Когато главната фигура от “шахматната дъска”, наречена Живот, реши да се намеси (да ме предизвика може би, защо не?) ми даде, сгромоляса ми направо предизвикателството множествена склероза. “Животът не свършва с диагноза множествена склероза. Той започва по нов начин, с нова нагласа и с подкрепа за независимо и абсолютно възможно всекидневие.” Думите са на Биляна Савова ѝ сякаш идват в точния момент.

Що се отнася до смелостта да отстоявам позицията си, трудно се носи короната от царицата, какво остава за принцесата?:)

Като интересна ще определя позицията си. Трудно беше, продължава да бъде трудно, но усещам как и смелостта ми малко по-малко се открива. Знаех си, че е там и благодаря, че така деликатно излиза на шахматната дъска.

)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s