“Не се въртиш в кръгове. Нужно е просто да погледнеш по различен начин.”

Чела съм много книги през юношеските си години, които все говореха за значението на гледната точка. Важна беше тази точка, така съм разбирала прочетеното тогава, и затова избягвах да се отклонявам от тази така важна точка. (Смешно ми е сега как стриктно съм следвала някаква точка 🙂

(Когато бях в Португалия, започнах да пиша и направих този блог. От днешна гледна точка, благодаря първо за ентусиазма си да пиша подробно за преживяното в Португалия и от там нататък, благодаря за всяко дружелюбно задаване на въпроса кога ще напиша нещо отново 🙂 )

След време, вече с диагнозата, разбрах и продължавам да разбирам значението и важността на гледната точка. Далеч не е само една, макар, че и далеч не е изобилстваща от новости, каквато беше в Португалия 🙂 Сега, гледната ми точка, представлява нещо като вито стълбище (физическите дефицити това позволяват 🙂 ) и от мен зависи до кое стъпало ще стигна. (И колко нови гледни точки ще се срещна).

“Понякога всичко, от които човек се нуждае е нова гледна точка, Всъщност на повечето хора им липсва точно това – гледна точка, по-широк поглед върху цялата картина.” (“Проницателят”, Анди Андрюс)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s