В университета, беше сред запомнящите зсв исциплини и много плашещо се говореше за нея. Помня думи на преподавателите в първи курс. Казваха, че началото е лесно, но статистиката догодина (във втори курс), щяла да е тежка работа…

Обичах математиката и казваха, че статистиката е много трудна математика. А аз харесвах математиката така, че не успяха да ме “паникьосат” предупрежденията. Да, трудно беше и да, категорично казвам, че не си спомням никоя от формулите. Това, което помня е, че не беше обичана и харесвана дисциплина сред колегите.

Сега много години след студентските години, се предполага, че отдавна съм забравила “обичаната” дисциплина. Не съм усещала никаква жизнено важна нужда от нея. В здравословно отношение се срещам с много по-тежки задачи. (В сравнение със статистиката от студентските ми години 🙂 )

Макар да не го помня, благодаря за “наученото” в университета. Дори без конкретни статистически формули, успявам да осъзная, че с писането изглежда, че се справям. От личен опит разбрах и осъзнах (и продължавам с осъзнаването), че статистиката говори на своя език и казва важни неща. Интерпретацията остава за мен.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s