На въпроса “Какво е гневът?” един мъдър човек дава красив отговор: Гневът е наказание, което даваш сам на себе си заради грешките на другите.”

Объркано и трудно разбираемо може да е, но е факт. Ще говоря с лични примери, диагнозата дава възможност за много такива. Изключвам поставянето на диагнозата ми, за което съм си отговорна аз. Интересно става после. (След “нужното време”)

Сещам се за повече от един пример как съм се ядосвала на неточности, неточни хора и т.н. Да не се разбира погрешно – аз също вероятно правя неточни неща, предвид невалидността ми (буквално преведена думата инвалид, invalid от английски език, това означава). Ето тук е мястото на осъзнаването. Абревиатурата на диагнозата МС за мен означава моето съзнание, нека някаква част от от отговорността се поеме именно от него. Заслужава си напълно. Не съм броила колко пъти съм била гневна и е било именно заради това – моето съзнание.

Минава време, нужно е време, за да се премине на следващото ниво – осъзнаване. Лично за себе си ще кажа, че съм в началото. Не липсват и поводи за гняв, но осъзнатият гняв е от друго, специално ниво.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s