Идея. Изпълнението на идеята е трудно. И още по-трудна е последователността.

С много хора вероятно е така. Лично при мен въображението “работи”, затова идеите се случват. Доволна съм за това, че без да осъзнавам някаква “подхвърлена” неколкократно идея да имам книга стана реалност, (Нищо чудно едно време и сама да съм я прехвърляла безброй пъти…)

Не намирах нищо за достатъчно сериозно и заслужаващо да бъде част от книга. Затова направих блог и уж на шега изпълнението на идеята се задейства. Пишех си и публикувах онлайн от време на време. Понякога беше много наистина трудно изпълнението на идеята, беше изключена и забравена дори. Нямах “право”, нито желание, да мисля за идеите си след появата на диагнозата множествена склероза. Нужно беше да “претърпят” в началото “известна”, а после – пълна трансформация. Идеята беше “забравена”… Да, да, ама не. Нужното време беше този труден за изпълнение на идеята период.

И още по-трудна е последователността. Сега се радвам, че “подхвърляната” идея не на шега, успя да стане реалност. Достатъчен е един поглед върху “голямата” картина. В началото беше математиката, следвана от статистиката в университета, направих си блог, в който намирам смисъл да пиша. И още “по-трудната” последователност за мен приемам като “вкусен десерт”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s