“Казването на думата “не!” не означава, че си егоистичен и груб. Напротив, това е знак, че знаеш стойността си и, че достатъчно уважаваш себе си, за да стоиш до собствените си вярвания. … По-важно, казването на НЕ позволява да избираш къде да влагаш времето и енергията си. Позволява ти да се фокусираш върху хората – и части от живота ти – които наистина го заслужават.”

Започвам с елементарен пример – бактерията на телефона, смартфона, айфона и т.н. Технологията прогресира бързо, “светкавично” бързо”, може да се очаква всичко. Затова, не мога да не очаквам нищо, мога да имам осъзнати очаквания. (Първата ми книга определям за такова 🙂 )

Сещам се, че едно време аз самата имах много енергия, типично за всеки млад човек. Признавам пред себе си, че не обичах да казвам Не! Интересно е как детското ми съзнание не е допускало думата не. Сякаш имах батерии и умора трудно съм успявала да “доловя”.

Сега, пак съм млада, но трябва да споделям енергията с диагнозата. “Любимо” ми е по време на рехабилитация, да не усещам кога енергията ми е на привършване, обаче рехабилитаторите сами разбират, че “батерията” ми пада и благодаря, че бързо се възстановява. А аз се уча да казвам “Не!” и да се фокусирам върху значимите хора и неща в живота ми.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s