“Наблюдавай мислите си, но не ги абсорбирай.”

Водещ фактор отново смятам, че е възрастта. Когато си в училище, учиш таблицата за умножение до такава степен, че буквално е “абсорбирана”. Лично при мен, и в ученическите, и в студентските години, радвам се, че съм “придобила умението да правя смислен, за мен, подбор, коя информация заслужава да бъде “абсорбирана”.

Винаги съм “наблюдавала” мислите си (сещам се за раздяла, която трудно преживявах, дълго време мислех и премислях). Също наблюдавах много внимателно и мислите за първата ми книга. Наистина, идеята може и да е съществувала отдавна.

Но диагнозата влезе в живота ми и се опита да привлече цялото ми внимание към нея. Признавам, че успя. За кратко, може би. … Сега, “трансформира” се във вдъхновение за първата ми книга. (Преди няколко месеца в рамките на събитие за визуализациите, мислите за книга се появиха отново и директно бяха “абсорбирани” и реализирани). Благодаря за подкрепата.

И щом Марк Аврелий, римски император, преди много векове, назад във времето, казва, че “нещата, за които мислим “определят” качеството на нашия ум, а действията ни са “оцветени” в същите цветове” … Истина е, че е важно да наблюдаваме мислите си. С осъзнаване и без абсорбиране. Не и на всяка една мисъл.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s