“Дизайнът е итеративен процес. Една идея често надгражда друга.”

Според Уикипедия, “итерацията е термин, обозначаващ, най-общо казано, повторението на даден процес. Итерацията е стъпка в процес, който се прилага най-често за решаване на количествени проблеми и който се повтаря няколко пъти. Всяко повторение се нарича итерация.”

Технологичният 21 век изобилства от примери итеративни процеси – смартфони, таблети, смарт часовници, безжични слушалки, плазмени телевизори, монитори, километражи… И т.н., и т.н. … Радвам се, че съм от поколението, което наистина “изживява” смелите мечти – като дете съм гледала филми, в които актьорите имат много модерни и нови телефони. Мислех си тогава, че, евентуално, след 30-40 годишната ми възраст, може би, ще го има в България. Е, изпревари “прогнозите” ми, за да не ми бъде скучно.

Сега, диагнозата се намесва, за да “разясни”. Странно е, наистина, но е необходимо. Нуждая се от болногледачка – ок, достатъчно. Не трябва и не е правилно и логично, при положение, че диагнозата е “нелечима”, една-единствена болногледачка да се грижи за мен. Трудно е за разбиране и още по-трудно е за обяснение, кому е нужно, все пак? Лично при мен, най-трудно е “приемането”.

Итеративен процес е животът ми, благодаря за това, че не е скучен.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s