“Вместо постоянно да искаш и да се стремиш към повече, фокусирай се върху това, което вече имаш и се учи напълно да го оценяваш.”

Нещо такова се случва с мен. Спомням си, че едно време, в ученическите години, интересувах се от разнообразни неща. Не мога да забравя какъв “върл” фен на Формула 1 бях.. Почитател бях на добър пилот от Финландия. … Интересувах се от актуалните за времето чужди филми и сериали. Става въпрос за появата на Интернет, понякога (в почти всички случаи) изтеглянето на филм или игра отнемаше една нощ. Не се шегувам, а се радвам, че имам съзнателни спомени от това време. Благодаря, че съм възпитана и научена да се стремя към “повече”, полезно е за разбирането на “голямата картина”.

Рядко съм се интересувала от “височината” на оценките. Без значение остават оценките, когато тялото “иска думата и се намесва”. Интересно е, че за думата “фокус” ме научи диагнозата, за важността ѝ. Преди това, чистосърдечно ме разсмиваха фокусите и вълшебните пръчици… Добре се случи, когато в Португалия имаше студенти от Финландия, а аз веднага си спомних и заговорих за нещо, за което се чувствах малко “компетентна“. 🙂 (И другото – през 2014г. имаше световно по футбол, съответно чужденците ме подпитваха защо България не участва, знаеха името на Стоичков. Аз се радвах, че знаят нещо за България.)

Сега, няма да е истина, ако кажа, че не искам повече. Винаги искам “повече”, осъзнато повече. Истина е, че “държах” на фокуса върху писането, за да излезе първата моя книга. Оценявам подкрепата и благодаря за много необходимата обратна връзка. (“Как си пътувала из цялата страна? Явно цената на бензина не е била като сегашната.”) 🙂 Благодаря за подкрепата.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s